Ново търсенеКорекция на търсенето722 Обяви

Vismed® Vismed® - Натриев хиалуронат - идеалната формула за лубрикация на очите

Марка:
Vismed®
Модел:
Vismed® - Натриев хиалуронат - идеалната формула за лубрикация на очите
Година:
2010
Цена:
22.00 лв.
Държава:
Швейцария
Състояние:
нов
Наличност:
на склад доставка

Обявата е публикувана на 09.11.2010 в 14:17 часа

Обявата е посетена 3790 пъти.

Страница на обявата:
http://doctora.bg/42

Описание

Vismed®
Натриев хиалуронат - натриева сол на хиалуроновата киселина - биосъвместим полимер, който се намира естествено в човешкото тяло, в това число и очите, където изпълнява редица важни функции. НХ под формата на гел се използва от години в областта на очната хирургия. Благодарение на изключителните си физични и химични свойства, НХ под формата на разтвор е много близък до сълзите, което е причина за повишения интерес към тези форми като начин за лечение на усещания за дразнене и сухота на очите.


Вискоеластичност -

Най-важното свойство на НХ под формата на разтвор е вискоеластичността, която комбинира вискозитета на течната форма и еластичността на твърдата форма, в зависимост от упражнения натиск. Когато се използва като очен лубрикант тази вискоеластичност на НХ стабилизира прекорнеалния слъзен филм и повишава максимално неговата устойчивост във времето. Когато окото е отворено (между отделните премигвания), молекулите на НХ не са обект на някакво натоварване и формират мрежовиден покривен слой, който създава вискозен, стабилен и дълготраен защитен филм върху повърхността на окото. При премигване, създаденото налягане предизвиква пренареждане на молекулите на НХ в прави паралелни линии, в резултат на което разтворът става по-малко вискозен и по-еластичен, което улеснява покриването на цялата корнеална повърхност. Това намаляване на вискозитета защитава НХ от отстраняването му от окото и осигурява по-добър комфорт.
Мукоадхезивност -

Молекулите на НХ прилепват добре към прекорнеалния слъзен филм и така осигуряват ефективен и дълготраен покривен слой върху корнеята. За сравнение, проведените изследвания показват, че НХ показва значително по-добра мукоадхезия в сравнение с полиакрилацидните хидрогелове.


Разтворът на НХ е мукоадхезивен


Мукомимикрия -

Реологичните свойства на прекорнеалния слъзен филм се определят в най-голяма степен от муцина, който съдържат. НХ притежава вискоеластични свойства, много близки до тези на муцинния слой в слъзния филм,което е определящо за ефективността и поносимостта на НХ като очен лубрикант.


Задържане на вода -

Благодарение на своята спираловидна структура и хидрофилни свойства, НХ привлича и задържа голямо количество вода, като същевремено забавя нейното изпаряване. В резултат на това НХ ефективно овлажнява и същевременно удължава този ефект във времето.


Натриевият хиалуронат има полимерна структура и свързва голямо количество вода.


Лечение на повърхностен кератит -

Биохимичните свойства на НХ предпазват корнеята от по-нататъшни увреждания посредством създаването на защитен слой върху нейната повърхност. НХ оказва благоприятен ефект при лечение на повърхностен кератит и чрез подпомагане на клетъчната миграция.


Свободни радикали -

Молекулите на НХ притежават антиоксидантно действие и ефективно защитават очните тъкани от токсични и окислителни увреждания, причинени от свободните радикали.
Очното приложение на НХ е абсолютно безопасно както при кратко, така и при продължително приложение.

Препаратите от серията VISMED® са създадени на основата на неалергизиращ, високопречистен НХ, добит чрез бактериална ферментация и предлагат най-доброто решение за облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите. Разтворите са хипоосмоларни, за да противодействат на хипоосмоларния слъзен филм при "сухо око". Не съдържат консерванти.
Vismed® gel - Натриев хиалуронат 0.3%, 20 монодози- висока концентрация за продължителен ефект при усещания за дразнене и сухота на очите.
Vismed® multi -
Натриев хиалуронат 0.18%, флакон 10ml - с доказана ефективност при облекчаване на усещането за сухота на очите.
Vismed® -
Натриев хиалуронат 0.18%, 20 монодози.
Vismed® light -
Натриев хиалуронат 0.1%, флакон 15ml - за ефективно облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите на по-ниска цена и за продължителна употреба.
За Контакти

Телефон:
02/963 06 46

Email:
inova@omega.bg

Запитване: